Jaký byl rok 2020?

Kupodivu produktivní!

Hlavním úkolem začátku roku bylo dokončení naší nové provozovny.
Přestože byly od března zavřeny všechny prodejny, ve kterých bychom koupily dřezy, hrnce a další výbavu, v červnu bylo vše zařízeno a kupodivu i schváleno úřady…
… A když se ve stejném měsíci otevřely restaurace, Míša se vrhla to víru obchůzek a nabídek
a mohl začít maraton vaření a prodávání sirupů ve velkém.

Poptávka po našich sirupech byla poměrně velká a zájem o rakytník stoupl přímo skokově. Zavedly jsme novinku v podobě velmi chutného sirupu z rozmarýnu a poměrně osvědčené chuti citronu se zázvorem.


Zde je třeba jmenovat některé podniky,
které nás poctily svojí přízní (za což jim patří velký dík):


Na krásné výhlídce, na Drábských světničkách
Pizza u bartoše, v Mladé Boleslavi
Bond caffe, v Jičíně
Kafe na dřevo, na Praze 9
Flora, v Bakově nad Jizerou


Až do konce září naše výroba jela na plné obrátky, aby stačila pokrýt poptávku
a nebýt epidemie, asi by nám zásoby nasbíraného ovoce a bylinek ani nestačily.
Během září jsme ještě stihly dvě povedené prodejní akce – Sousedskou slavnost v Mnichově Hradišti a Restaurant day v Bakově nad Jizerou.
Pak se ale s Míšou naše cesty rozdělily.
Já (Zuzka), ale nepolevuji a pokračuji ve vyrábění sirupů dál.


Podzim byl ve znamení opětovného utlumení všech prodejů, kvůli zavřeným restauracím,
přesto jsem ale vymyslela nabídku sirupů, které chutnají nejen studené, ale hodí se hlavně
jako horký nápoj na zahřátí a zahnání bacilů. Třeba skvělý rýmovník nebo švestka se
skořicí.
A pak už jsem vyhlížela vánoce. Už vloni jsem zjistila, že malá lahvička sirupu s nějakou
další drobností se hodí jako dárek téměř pro kohokoli. Kupovaly se pro paní učitelky, pro
přátelé na předvánoční setkání, pro kolegy nebo zaměstnance. Připravila jsem proto několik
variací a nabídla je ke koupi. A tak jsem například vyrobila 35 ks balíčků s rakytníkovým
sirupem pro zaměstnance jedné zahraniční firmy a několikrát zásobila menší vánoční
besídky.
Těsně před vánoci jsem se na tři dny usídlila v pražském DBK a na stánku tam prodala
značnou část svých letošních zásob. Bylo to krásné zakončení letošního podivného,
ale zajímavého, roku.

Nakonec něco statistiky


Za rok 2020 jsem prodala zdaleka nejvíc sirupu z malin, a sice 247 litrů. Spotřebovala jsem
na ně odhadem 120 kg ovoce!
Při zpětném pohledu je tohle číslo opravdu neuvěřitelné.
Druhá byla jahoda, se 138 litry a třetí náš skokan roku byl rakytník, se 103,5 litry prodaného
sirupu.
Pak už následují další oblíbené chutě jako levandule, rýmovník, višeň, černý bez, zázvor
a meruňka.


Vloni jsem uvařila téměř 408 litrů bylinkových sirupů, 793 litrů směsí ovoce, 119 litrů sirupů z různých bobulí, 58 litrů sirupu ze zázvoru… celkem, jářku, více než 1377 litrů!
I toho je z mého pohledu číslo vcelku nečekané.


Děkuji všem zákazníkům za jejich zájem o mé výrobky v roce 2020 a doufám, že se brzy
setkáme v otevřených restauracích a obchodech nejen s jejich provozovateli,
ale hlavně s jejich zákazníky.
Krásný a zdravý rok 2021 všem!

Napsat komentář